În zilele noastre creștinii poartă verigheta ca simbol al familiei, al credinței, al iubirii reciproce și al armoniei, iar Sfântul Isidor de Sevilla (cca 560-636), în celebra sa Etymologiae, scria că verigheta se așază pe inelarul stâng întrucât se credea că acolo există o venă care ajunge direct la inimă.
Dar inelul este un simbol străvechi, în primul rând al statutului social și al legăturii dintre oameni. Din acest motiv, încă din antichitate, inelul a început să fie din ce în ce mai folosit ca simbol al logodnei. Atunci când un bărbat voia să garanteze că se va căsători, îi oferea alesei sale un inel din fier, acesta simbolizând angajamentul pe care tocmai l-a luat. Mai târziu, în primele secole ale Creștinismului, verigheta devine din argint sau din aur. Tot atunci, şi cununia religioasă și nunta au devenit la fel de importante ca în zilele noastre, iar inelelor de promisiune, sau de logodnă li s-au adăugat şi verighetele. În Enciclopedia Britanică este menționat faptul că inelul din metal preţios a fost introdus în ceremonia religioasă a căsătoriei în secolul al II-lea, iar binecuvântarea lui de un preot a devenit obişnuită abia din secolul al XI-lea. În limba romană, cuvântul verighetă este un diminutiv al substantivului verigă.
În Evul Mediu, verigheta era purtată, de preferință pe inelarul mâinii drepte. Abia începând din secolele al XVI-lea și al XVII-lea, a început să fie purtată pe inelarul stâng. În Spania, cu excepția Cataloniei, în Grecia, Ungaria, Polonia, Regatul Unit, Federația Rusă, în țările nordice și în Germania, verigheta este purtată, de preferință, pe inelarul drept. În Țările de Jos, catolicii poartă verigheta pe inelarul stâng, iar protestanții pe inelarul mâinii drepte. În România, în Franța, Italia, verigheta este purtată, de preferință, pe inelarul mâinii stângi.
De-a lungul anilor, verigheta a devenit şi un obiect de modă, ceea ce face ca din când în când, ea să-și schimbe stilul. Până la începutul anilor 2000, verigheta era fină (doi milimetri grosime), după anul 2000, ea este, în general, mult mai groasă (peste cinci milimetri). De asemenea, a trecut de la culoare unică (aur galben, aur alb, aur roșu, platină sau argint) spre o bijuterie bicoloră (de exemplu aur alb și aur galben), de la un simplu inel, la două inele concentrice compuse din aceste două culori. Unele verighete sunt împodobite cu un diamant, acestea fiind destinate mai ales femeilor.
(bibliografie - Wikipedia)
===============
Colectia noastră constă într-o varietate de verighete simple șau cu piatră, destinate atât femeilor cât șă bărbaţilor. Oferim clienţilor noştri numeroase stiluri de verighete, din care pot alege. Materialele din care sunt fabricate verighetele noastre sunt aur alb, aur galben sau aur roz. Pentru a personaliza verighetele, oferim şi servicii de gravură. Ele pot fi gravate cu ceva semnificativ pentru dumneavoastră, cum sunt data nunţii, numele cuplului, porecle sau inițiale.
Povestea verighetei
- Scris de Regal Lux