Povestea inelului de logodnă

Inelul de logodnă sau de promisiune are o lungă istorie. Se pare că obiceiul purtării acestuia își are originile în Egiptul Antic, unde inelul simboliza un cerc nesfârșit (eternitatea) și spațiul din inel, o poartă spre aceasta. Inele de logodnă care erau oferite femeii iubite de către bărbat au fost cunoscute şi în perioada romană. Romanii ofereau logodnicelor inele care conțineau o cheie mică, simbol al gospodăriei, probabil derivând chiar de la adevărata cheie care era folosită pentru cuferele mai valoroase ale casei. Şi pentru grecii antici aceste inele erau mai degrabă cunoscute ca inele de promisiune a fidelității și a dragostei și nu precedau neapărat căsătoria.

În perioada medievală, Papa Inocențiu al 3-lea a stabilit în 1215 că este necesară o perioadă de așteptare între promisiunea căsătoriei și căsătoria propriu zisă, inelele căpătând astfel semnificaţia pe care o au şi în zilele noastre. Prima utilizare documentată a unui inel cu diamant care să semnifice logodna a fost a Arhiducelui Maximilian al Austriei, la curtea imperială a Vienei, în anul 1477, la legământul lui cu Maria de Burgundia. Totuși, inelele de logodnă cu diamant au fost văzute pentru mult timp ca simboluri ce aparțineau doar celor din înalta societate, nobililor și aristocraților, iar tradiția favoriza inele de logodnă simple, din metale preţioase sau nu. Doar descoperirea unor mari mine cu diamante în 1870, în Africa, a făcut posibilă scăderea preţului acestora la nivel mondial şi propagarea ideii de inel de logodnă cu diamant, potrivit pentru toate buzunarele.

Este interesant de ştiut că printre bărbați, inelele de logodnă erau foarte întâlnite în al Doilea Război Mondial, deoarece bărbații care erau plecați în război le purtau în amintirea soțiilor și copiilor pe care îi lăsau acasă.

(bibliografie - Wikipedia)

===============

Colecția noastră de inele de logodnă cuprinde mai multe categorii: inele de logodnă cu diamant solitaire, cu diamant solitaire şi diamante pe lateral, cu trei diamante şi diamante pe lateral cu umeri, cu mai multe diamante-cluster sau cu pietre preţioase. Toate inelele de logodnă sunt fabricate dintr-o selecție de metale prețioase, cum ar fi aur alb, aur galben, aur roz etc.

Despre Regal Lux

despre regallux

Bijuteria Regal Lux este situată în centrul istoric al Clujului, pe strada Tipografiei nr. 9, lângă magazinul Central.

Ultimele în blog

calendar evenimente

Instagram